?

Følelsene mine til kjæresten tar overhånd og går ut over studiet

Kvinne 22 . 27 Februar 2020
Spørsmål

Jeg ønsker å kunne 100% uttrykke alle følelsene mine ovenfor kjæresten. Men å bli sint, gråte, sur eller lignende følelsler og å fysisk uttrykke dette generelt( dette er ikke bare knyttet til kjæresten min) er ekstremt vanskelig. Dette er noe jeg har slitt med i så lenge jeg kan huske, men jeg vil bli bedre på det og føler dette er veldig viktig både for forholdet, men også for min mentale helse. Jeg har kjent på my usikkerhet og har klart å utrykk mye av dette til han, men det over melding; å gjøre dette ansikt til ansikt føles fysisk umulig. Jeg prøver å tenke at det at jeg har klart å dele ganske personlige ting, selv om det er over melding, er et steg i riktig retning. Og det er urealistisk for meg å forvente at jeg skal endre vaner etter bare noen mnd når jeg har vært slik i årevis. Men jeg føler at fordi jeg ikke deler mye av mine bekymringer, og uttrykker de fysisk i noen tilfeller, går jeg rundt med mye unødvendig engstelse som går utover studier blant annet

Kvinne (22)
Sosionomen svarer
Hei

Å endre vaner tar tid, spesielt når det er såpass mye engstelse knyttet til det som du beskriver. Nære forhold er for mange skummelt, men å være to om et problem og å jobbe med det sammen kan være hjelpsomt for mange. 

Først og fremst må jeg rose deg for at du har turt å uttrykke usikkerheten din ovenfor kjæresten. Du beskriver en skuffelse over å ikke klare å uttrykke deg ansikt til ansikt, men nå har du åpnet en dør via meldingene dine som kanskje kan føre til at dere etterhvert klarer å snakke om det. Du har hatt det sånn i mange relasjoner over mange år, så forsøk å vær litt tålmodig når det kommer til endringsprosessen. Du ønsker å være mer åpen, da er sannsynligheten stor for at du får til dette etterhvert med riktig støtteperson(er) og innsats. Kanskje du og kjæresten sammen kan gjøre et prosjekt av dette der han kan hjelpe deg å tørre?

Det å ha såpass overveldende følelser kan ofte gå ut over konsentrasjonen og studiene, mange studenter har det på denne måten. Et tips kan være å eksperimentere med ulike studieteknikker. For eksempel kan du i denne perioden lære lettere ved å samhandle med andre studenter, som i en kollokviegruppe aller annet. Kanskje du kan lytte til podcaster fra forelesning eller kanskje du kan bruke mer kreative sider ved deg som ved å tegne tankekart eller annet som kan være passende på studiet ditt. 

Jeg legger ved en artikkel som handler om mestring av bekymringstanker. Her kan du finne tips som kanskje kan være nyttige i studiehverdagen.

Hvis du ønsker noen å snakke med angående dette, kan du sjekke ut samtaletilbudet i din samskipnad her. 

 

Vennlig hilsen

Klinisk sosionom, SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?